Silva u najboljim igračkim godinama napušta Evropu? Saudijci nude malo bogatstvo

Nogomet 23. jun 202318:46
REUTERS/Molly Darlington

Tek što se popeo na krov Evrope, Bernardo Silva mogao bi preseliti na drugi kontinent. Neimenovani Saudijski klub za njegove usluge ponudio mu je 90 miliona eura po sezoni. Kako bi to stavili u bolju perspektivu, Silva bi po tom ugovoru zarađivao 250 hiljada eura dnevno.

28-godišnjak i dalje je u najboljim igračkim godinama i njegov prelazak u Saudi Pro ligu bio bi poprilično veliki posao za Saudijce.

Silvu se već prije povezivalo sa odlaskom iz Cityja, a do sada su se kao najvjerojatnije destinacije isticali Pariz i Barcelona. Portugalcu je ostala još godina dana ugovora s Manchester Cityjem, ali on želi krenuti u nove izazove s novim klubom.

Prema pisanju engleskih medija Građani su spremi pustiti Silvu ukoliko zaprime ponudu od 85 miliona eura, što ne bi predstavljalo veliki problem za četiri najbogatija kluba u Saudijskoj Arabiji.

No, usprkos zovu petrodolara Silva se i dalje želi natjecati u Europi, stoga je vrlo mala vjerovatnost da će ovog ljeta preseliti na drugi kontinent. Zbog visoke odštete koju traže u CityjuBarcelona je također manje izgledna destinacija. Ukoliko se zaista odluči napustiti Manchester PSG je jedini koji je spreman platiti odštetu, zadovoljiti uvijete plaće te ponuditi Silvi mjesto u momčadi koja će se i ove sezone natjecati za najviša odličja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE I OVO: