Skandal u najavi: Dinamo doveo zvučno pojačanje, umjesto njega igrao brat blizanac. Prijeti im drakonska kazna

Nogomet 13. maj 202410:31 0 komentara
Foto: Marca

Iz Rumunije stiže nevjerovatna priča o, kako piše Marca, "velikoj prevari modernog nogometa" koja se dogodila hrvatskom treneru Želju Kopiću na klupi Dinamo Bukurešta.

Iskusni hrvatski stručnjak, koji je vodio Hajduk i Dinamo, preuzeo je klupu posrnulog rumunskog velikana u decembru prošle godine s jednim ciljem, da ih zadrži u prvoligaškom društvu.

Kako bi uspio u tom naumu, bilo je potrebno dovesti nekoliko novih igrača, a jedno od pojačanja bio je Edgar Ie, bivši član Barcelone koji je potpisao za Dinamo u februaru ove godine.

No čini se da u Bukurešt nije stigao on, već njegov brat blizanac Edelino!

Blizanci sve prevarili u Bukureštu?

Cijeli slučaj otkrio je novinar Daniel Sendre koji je bio iznenađen time da Edgar Ie ne priča dobro engleski i komunicira samo na portugalskom, usprkos tome što je igrao u Španiji, Francuskoj, Turskoj i Nizozemskoj.

Također, rumunski novinar Emanuel Rosu je objavio da je Dinamo tražio od svog člana, navodnog Edgara Iea, da pokaže vozačku dozvolu kako bi potvrdio svoj identitet, ali isti je to odbio učiniti što je izazvalo veliko sumnju.

Ako je zaista došlo do zamjene identiteta, Dinamo Bukurešt bi mogao biti kažnjen oduzimanjem osam bodova, što bi bilo pogubno za njihov prvoligaški status, no je li uopće klub znao za to?

Dodajmo kako je Edgar Ie, reprezentativac Gvineje Bisao, u karijeri igrao za Sporting Lisabon, Barcelonu, Lille, Nantes Feyenoord, Trabzonspor, Basaksehir i ostale klubove, dok je njegov brat Edelino imao kudikamo skromniju karijeru. Karijeru je započeo u Sporting Lisabonu, no uglavnom je igrao za portugalske niželigaše.

Dodajmo kako je Dinamo Bukurešt sezonu okončao na sedmom mjestu grupe za ispadanje, što znači da će morati igrati dodatne kvalifikacije za opstanak. No oduzme li im Savez osam bodova, koliko su skupili u utakmicama koje igrao Edgar Ie, tada bi izravno ispali iz lige…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!