Skandalozan ispad navijača: Mora na sud, a klub mu doživotno zabranio dolazak na utakmice

Nogomet 30. sep 202421:40 0 komentara
Foto: Sheffield Wednesday FC

Navijač Sheffield Wednesday FC Richard Crisp naći će se pred sudom zbog izuzetno ružne i uvredljive objave na društvenim mrežama. U međuvremenu je dobio otkaz u kompaniju u kojoj je radio, a Sheffield Wednesday mu je doživotno zabranio dolazak na utakmice.

Crisp je na svom nalogu na mreži X napisao veoma uvredljiv komentar nakon duela West Bromwicha i Sheffield Wednesday na kome je navijač West broma Mark Townsend preminuo. Njegov komentar odnosio se i na žrtve Hillsborougha iz 1989. kada je poginulo 94 ljudi. Još troje je preminulo od posljedica tragedije koja se dogodila tog dana na meču FA Kupa.

„Još jednog dodajemo na spisak Leppings Lanea. Na koliko smo sada, 98? Kada dođemo do 100 pravimo žurku“, napisao je sada već bivši menadžer jedne kompanije, koja se odmah oglasila i javno mu uručila otkaz uz izvinjenje svima koji su njegovom objavom uvrijeđeni.

Policija Južnog Yorkshirea potvrdila je da je Richard Crisp (55) iz Hillsborougha optužen za nepristojan i uvredljiv komentar nakon smrti Marka Townsenda u subotu tokom utakmice.

Townsend je bio na Leppings Lane na Hillsboroughu kada je samo pao i na licu mjesta preminuo tokom meča West Bromwich sa Sheffield Wednesdayom.

Oglasio se i Sheffield Wednesday koji je potvrdio da je Crispu doživotno zabranjen dolazak na utakmice. Klub je takođe uputio izvinjenje svima onima koje je objava uvrijedila.

Na društvenim mrežama ne može se praktično naći ništa osim osuda na ovakav komentar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!