Skupe zvijezde Engleske podbacile: “Samo” remi protiv Danske (FOTO/VIDEO)

Nogomet 20. jun 202419:53 1 komentar
REUTERS/Lee Smith

Engleska i Danska odigrali su neriješeno 1:1 u meču 2. kola Evropskog prvenstva u Frankfurtu.

Pierre-Emile Hojbjerg već na startu meč u prvom minutu, šutirao je snažno sa ivice šesnaesterca, ali njegov udarac išao je ravno prema sredini gola i Jordan Pickford nije imao problema da to odbrani.

REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/John Sibley

Odgovorili su Englezi preko Phila Fodena u 13. minutu, a pet minuta kasnije Gordi Albion vodio je 1:0. Kyle Walker je probio po desnoj strani uputio loptu na peterac Danaca, ona se odbila od nekoliko igrača i stigla do Harryja Kanea, koji postiže prvi gol na šampionatu Evrope u Njemačkoj. Kako pogledajte OVDJE.

Borbeni fudbaleri Danske igrali su hrabro protiv jednog od glavnih favorita na prvenstvu, a Jonas Wind zamalo je izjednačio u 32. minutu, međutim pravovremen klizeći start Guehija spasio je Englesku.

Pomoći timu Garetha Southgatea nije bilo dvije minute kasnije, kada je Morten Hjumland opaslio sa preko 25 metara i matirao Pickforda. Lopta se na putu do mreže odbila od stativu. Sjajan gol pogledajte na OVOM LINKU. 

Još tri dobre prilike viđene su u Frankfurtu na Deutsche Bank Parku stadionu. Prvo je šansu imao Joachim Andersen, ali iz dobre pozicije šutirao je preko engleskog gola. Uzvartio je Foden, ali promjene rezultata nije bilo. Danske je zaprijetila u finišu još jednom preko Hojbjerga, ali istakao se Pickford.

REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Declan Rice i Bukayo Saka otvorili su drugo poluvrijeme šansama za Englesku, a u nastavku sreće nije imao Foden koji je pogodio stativu u 53. minutu. Igrač Manchester Cityja gađao je sa vrha šesnasterca.

Selektor Engleza napravio je četiri izmjene u nastavku. Prvo je igru napustio Alexeander-Arnold a ušao Gallagher. Zatim je Southgate izvršio trostruku izmjenu, teren su napustili Saka, Kane i Foden, a ušli Eze, Watkins i Bowen.

Mogao se Ollie Watkins upisati u strijelce odmah po ulasku, ali odbranio je njegov šut Casper Schmeichel.

Uslijedili su napadi Danaca, a u tri navrata Hojbjerg nije uspio savladati Pickforda. Prva dva šuta engleski golman mu je odbranio, a treći je završio tik pored stative.

Englezi su prvi sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, a Srbije svega jedan osvojen bod. U odlučujućem kolu Engleska igra protiv Slovenaca, a Srbija ide na megdan Danskoj.

Standings provided by Sofascore

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare