Španci obasipaju Modrića komplimentima: Nastavlja impresionirati sa 39, nedodirljiva preciznost

Nogomet 30. sep 202422:33 0 komentara
Foto: Jim Dedmon-USA TODAY Sports

Derbi susret osmog kola španskog prvenstva i veliki madridski derbi između Atletico Madrida i Real Madrida završio je bez pobjednika (1:1), a Luka Modrić je igra za Real do 86. minute.

Hrvatski je fudbaler četvrti put od deset dosad odigranih utakmica našao mjesto u Ancelottijevih početnih 11, a sjajnom je igrom ispunio zadatak.

Modrić je za 85 minuta imao 72 dodira s loptom uz tri ključna dodavanja. Ipak, najviše se istakao svojim drugim savršenim učinkom, obzirom da je precizno dodao svih 58 lopti te je jedini u najjačim ligama kojemu je to ove sezone uspjelo.

Ponovno su španski mediji bili puni hvale za kapitena Vatrenih.

“Modrić je kapitan i mozak Reala. Odigrao je veliku utakmicu. Puno je pomogao Tchouameniju i u drugom poluvremenu je bio ključni igrač. Njegov nepogrešivi pas vanjskom nastavlja impresionirati i sada kada je napunio 39. Nedodirljiva preciznost, 100-postotna tačnost Hrvata”, piše Marca koja ga je ocijenila osmicom.

“Modrić je još uvijek sila i to je dokazao. Imao je savršenu partiju s loptom, 58 dodavanja od isto toliko pokušaja. Dokazuje da je spreman imati veću ulogu”, smatra madridski AS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!