Španci otkrili da ko je dobitnik Zlatne lopte za ovu godinu

Nogomet 24. sep 202408:25 0 komentara
REUTERS/Juan Medina

Pariški Théâtre du Châtelet bit će domaćin ceremoniji Ballon d'Or 28. oktobra, na kojoj će biti dodijeljena nagrada za najboljeg igrača svijeta.

Ugledna Marca navodi kako je dobitnik već poznat i da će igrač Real Madrida Vinicius Junior ponijeti titulu za najboljeg fudbalera na svijetu.

Ukoliko se pisanje španskog medija ispostavi tačnim, to će biti najveća individualna nagrada u karijeri za 21-godišnjeg Brazilca. Iako su sa mnogi otpisali i željeli smjestiti u rubirku najvećih promašaja “kraljevskog kluba”, Vini je doživio veliki progres od 2021. godine i pozicionirao se među ponajbolje napadače svijeta.

Glavni konkuretni ove godine za Ballon d'Or bili su Viniciusu u prvom redu zvijezda Manchester Cityja Rodri, koji je proglašen najboljim fudbalerom Eura, ali i saigrači iz Reala Jude Bellingham i Dani Cravajal.

Inače, dosad su se informacije Marce kada je u pitanju Zlatna lopta u većini slučajeva ispostavile tačnim.

“Brazilac je u potpunosti zaslužio etiketu najveće zvijezde na ceremoniji u Parizu 28. oktobra. Nije mu bilo lako dosegnuti vrh fudbalskog svijeta”, piše Marca uz naslovnicu gdje se nalazi fotografija brazilskog fudbalera uz naslov: “Svi putevi vode do zlata”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!