Srbin u srcu haosa, ni čuda Petrovića ne mogu da zaustave raspad sistema u slavnom klubu

Nogomet 06. feb 202407:27
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Chelsea je upkros činjenici da je u prethodne dvije godine potrošio više od milijardu eura u katastrofalnom stanju u Premijer ligi, a djeluje da ekipa izgleda sve gore i gore kako sezona odmiče.

Nakon što su prošlu sezonu završili kao 12. sa samo 44 osvojena boda, u Londonu su nakon dolaska Mauricija Pochettina i novog razbijanja kase prošlog ljeta imali mnogo veća očekivanja.

Dovođeni su igrači na višegodišnje ugovore, tražene su mlade zvijezde za projekat na duže staze i najavljivan veliki povratak kluba u godinama koje slijede, ali bi čitava priča mogla da doživi fijasko i prije kraja aktuelne sezone.

Chelsea je ponovo daleko od vrha na 11. mjestu sa svega 33 osvojena boda. Iako je prosjek bodova nešto veći nego prošle sezone, jasno je da to nije ono što su u klubu koji je za dvije godine uložio preko milijardu eura očekivali.

U prethodna dva kola je Chelsea primio osam golova, a posebno je bolan bio poraz na domaćem terenu od Wolverhamptona od 4:2.

U srcu haosa se našao i jedan Srbin.

Đorđe Petrović je neočekivano dobio šansu da postane prvi golman Chelseaja nakon povrede Roberta Sancheza i tu priliku maksimalno iskoristio, ali ni njegove bravure nisu dovoljne i lako bi mogao da postane žrtva neke nove čistke.

Da problem nije u njemu, možda najbolje svjedoče poslednje dvije partije u kojima je njegova mreža u potpunosti izrešetana.

On je u porazu od Liverpuula u kojem je primio četiri gola imao nevjerovatnih devet odbrana i na kraju na sajtu Sofascore dobio ocjenu 7.7 što je nevjerovatan podatak s obzirom na to da svaki primljeni gol značajno obara tu ocjenu.

Podatak koji najbolje govori o totalnoj nemoći Chelseaja jeste da su Nicolas Jackson i Raheem Sterling dali tri gola ukupno za cijelu sezonu na domaćem terenu, koliko im je strpao Mateus Cunha u samo jednom meču na istom tom terenu.

“Mislim da nismo svi dovoljno dobri, to je realnost. I ja, kao prvi odgovorni. Naravno, ono što smo danas pokazali je da nismo dovoljno dobri. Slažem se, 100 posto. Nismo pravilno upravljali situacijom i ne želim da dođem ovdje i kažem da sam najbolji, a igrači najgori, ali oni moraju da preuzmu odgovornost kao i ja“.

Kada se pogleda količina novca potrošena na igrače u posljednjih nekoliko prelaznih rokova, situacija u klubu je nedopustiva.

Osvrnimo se samo na najveće transfere od prošle i ove godine.

Za 121 milion eura je doveden Enzo Fernandez koji nije ni sjenka onoga što se od njega očekivalo, Wesly Fofana je plaćen 81 milion eura, Mihailo Mudrik 70 milion eura, Marc Cucurela 65 miliona eura…

I prošlog ljeta su u Chelseaju pravili nevjerovatne transfere. Moises Caicedo je ukraden Liverpoolu ispred nosa za 116 miliona eura, Romeo Lavija je doveden za 62, Nkunku koje se odmah povrijedio….

U debaklu od Wolvesa, meč su počeli samo Caicedo, Fernandez i Nkunku od pomenutih gore, dok sa većinom u Chelseaju ne znaju šta da rade.

Ceh bi po starom dobrom pravilu mogao da plati Mauricio Pochettino, stručnjak doveden da radi na duže staze, ali je veliko pitanje da li je problem u njemu, ili u raspojasanom vlasniku Toddu Boehlyju i njegovoj želji da u stilu šeika potrošnjom velike količine novca kupi uspjeh.

Burni dani su pred plavcima u ovom trennutku, a djeluje da niko nema rješenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: