Stones spasio City u 95. minutu: Manchester uz mnogo muke slavio na Molineuxu (VIDEO)

Nogomet 20. okt 202417:02 0 komentara
Reutersa/Jason Cairnduff

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su kao gosti Wolverhampton u utakmici osmog kola Premijer lige rezultatom 2:1.

Mančester Siti je krenuo u ofanzivu od samog starta, ali je već u ranoj fazi susreta primio gol.

Wolvesi su poveli u sedmom minutu zahvaljujući pogotku napadača Jorgena Strand-Larsena.

Kapiten Vukova Mario Lemina je započeo akciju, vratio loptu nazad do štopera Craiga Dawsona. City je izvršio presing, ali je pritisak eskivirao defanzivac Santiago Bueno i poslao dijagonalu na desni bok Nelsonu Semedu.

Vingbek je potom uputio centaršut po zemlji, a Strand-Larsen je pobijedio Rica Lewisa u sprintu do druge stative i zatresao mrežu.

REUTERS/Molly Darlington

Bernardo Silva je zaprijetio samo dva minuta kasnije, ali je njegov šut sa 15 metara odbranio golman Jose Sa.

Nastavio je Manchester City sa inicijativom u nastavku utakmice i napadao sa velikim brojem igrača. Wolverhampton se kompaktno branio i vrebao svoju šansu u tranziciji.

Wolvesi su mogli i do dva gola prednosti u 18. minutu. mathesu Cunha je povukao kontru, poslije munjevite kombinacije je Semedo izbio sam pred Edersona, ali mu je golman Građana pravovremenim istrčavanjem skratio ugao i odbranio udarac.

Reuters/Jason Cairnduff

Lijevi bek Građana Joško Gvardiol izjednačio je u 33. minutu. Reprezentativac Hrvatske je dobio poprečnu loptu od Jeremyja Dokua i sa 20 metara od gola uputio snažan šut desnom nogom. Sa je pokušao da spriječi pogodak, dotakao je loptu, ali nije uspio da je skrene van okvira gola.

Reuters/Jason Cairnduff

City je napadao i po povratku sa pauze, ali je domaćin bio besprijekorno postavljen i prostora za otvorene šuteve bliže golu nije bilo.

U 68. minutu Wolvesi su krenuli u kontru i prvi put na meču imali četvoricu igrača u naletu, ali je rezervista Carlos Borges, koji je ušao nekoliko trenutaka prije tog napada, bio nesrtpljiv i prilika je propala.

Pobjedu je gostima donio štoper John Stones. Štoper je u petom minutu nadoknade zatresao mrežu glavom posle kornera Phila Fodena. Gol pogledajte OVDJE.

Reuters/Jason Cairnduff

VAR je provjeravao potencijalni ofsajd Bernarda Silve koji je u početku akcije bio ispred golmana domaćih, ali je pogodak priznat pošto se Portugalac udaljio sa mjesta kraj kojeg je lopta proletjela i procijenjeno je da Sa nije bio ometen na nedozvoljen način.

Izabranici Garyja O'Neala u narednom kolu gostuju Grighotnu, dok šampion Premijer lige naredni meč igra u Ligi šampiona, kada na Etihadu bude dočekao prašku Slaviju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!