Sukob četiri zvijezde Manchester Uniteda nakon poraza od Brightona

Nogomet 19. sep 202310:44 0 komentara
REUTERS/Tony Obrien

Potpuni haos na Old Traffordu nakon utakmice i poraza od Brightona.

U 5. kolu engleskog Premiershipa Brighton je u gostima rezultatom 3:1 savladao Manchester United.

U vodstvo ih je doveo bivši napadač Crvenih đavola Danny Welbeck u 20. minuti. Njemački veznjak Pascal Gross je u 53. povećao vodstvo, a mladi brazilski napadač Joao Pedro je u 71. minuti pogodio za 3:0.

Klub sa Old Trafforda je trenutno 13. ekipa u ligi i, nakon pet kola, ima dvije pobjede i tri poraza, a za vodećim Manchester Cityjem zaostaje devet bodova, a nakon susreta protiv Brightona, došlo je do incidenata u svlačionici.

Naime kako prenose engleski mediji, prvo je kapiten Bruno Fernandes imao sukob sa Scottom McTominayom. Škotski veznjak je prvi put počeo od prve minute u novoj sezoni i nije se proslavio, pa ga je portugalski fudbaler napao.

Nakon što se situacija smirila, Argentinac Lisandro Martinez posvađao se sa švedskim stoperom Victorom Lindelofom. Situacija se smirila, no odnosi unutar svlačionice Uniteda jako su narušeni uoči gostovanja kod Bayerna u Ligi prvaka.

Crveni đavoli će sutra u gostima igrati prvi meč nove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Bayerna, a susret je na rasporedu od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!