Surdanović sjajnim prvijencem donio pobjedu Zrinjskom na Tušnju protiv Slobode (VIDEO)

Nogomet 26. okt 202417:54 0 komentara
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog upisali su novi trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovoga puta sa 1:0 slavili su u okviru 11. kola Premijer lige BiH protiv Slobode na Tušnju.

Na prvu veliku priliku čekali samo do osme minute kada je Ćuže uposlio Mulahusejnovića, ovaj šutirao sa osam metara, ali Trako zaustavio njegov udarac.

Nakon toga na drugoj strani prijetio je Cvijanović, ali je pogodio prečku.

Uslijedio je nešto mirniji tok susreta, Zrinjski je kontrolisao meč, a udarac Kiša zaustavio je Trako, dok Mulahusejnović šutirao preko gola.

Zrinjski je do prednosti stigao u 37. minuti susreta. Stefano Surdanović je šutirao sa 25 metara, dosta silovito i matirao golmana Slobode Elvira Traku.

Prijetio je u finišu prvog dijela i Ćavar, ali je odbrana Slobode izblokirala njegov udarac.

U drugom dijelu Zrinjski je imao inicijativu, napravili su nekoliko prilika od kojih se može izdvojiti ona Nardina Muhlahusejnovića iz 65., te Ćavara iz 71., ali nije bilo promjene rezultata.

Zlatan Nalić je tako upisao i drugi poraz od preuzimanja klupe tima sa Tušnja i trenutno se nalazi na začelju tabele sa četiri boda. Zrinjski je lider sa 28.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!