Švabe pale u finišu: Preokret Farmaceuta za polufinale DFB kupa

Nogomet 06. feb 202422:50 0 komentara
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Drama u Leverkusenu pripala je domaćem timu. Fudbaleri Bayera plasirali su se u polufinale DFB Kupa Njemačke nakon što su poslije velike borbe eliminisali ekipu Stuttgarta.

Utakmica na BayAreni završena je rezultatom 3:2. Gosti su dva puta vodili, ali su Farmaceuti na kraju uspjeli da pronađu lijek protiv Švaba i preokrenu rezultat u svoju korist.

U prvom poluvremenu nesavladiv je bio golman Stuttgarta Alexander Nubel, zapravo golman Bayerna na pozajmici među Švabama. Međutim, u nastavku meča nije uspio da zaustavi napade domaćih fudbalera.

REUTERS/Thilo Schmuelge

Stuttgart je poveo golom Waldemara Antona udarcem glavom nakon nabačene lopte Stillera. Bayer je izjednačio u uvodnim minutama drugog poluvremena efektnim pogotkom Roberta Andricha. Desetak minuta kasnije Chris Fuhrich je ponovo vratio prednost gostima, da bi u 66. minutu brzonogi Marokanac Amine Adli iskoristio dodavanje Floriana Wirtza i izjednačio rezultat.

Sjajni Wirtz bio je asistent i kod trećeg gola u 90. minutu! Strijelac za velike preokret bio je Jonathan Tah. Kakva najava za vikend i derbi Bundeslige između Bayera i šampiona Bayerna.

Prije Bayera plasman u polufinale ranije su obezbijedili drugoligaši Fortuna Dusseldorf i Kaiserlsautern pobjedama u gostima protiv St. Paulija i Herthe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!