Svi klubovi dobili licencu za učešće u PLBiH, Leotar u problemima

Nogomet 28. apr 202316:15 0 komentara
FK Leotar Trebinje

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024.

Odlukom Prvostepene komisije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH za narednu sezonu dobili su: arajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Velež, Posušje, Sloboda, Igman i Sloga.

S druge strane, jedini tim koji nije dobio licencu za učešće u najelitnijem klupskom takmičenju u Bosni i Hercegovine, je ekipa Leotara.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Velež, Posušje i Sloboda.

Licencu za UEFA-ina takmičenja nije dobio Igman, dok za licencu nisu aplicirali Leotar i Sloga.

Danas je obavljeno i licenciranje za učešće u UEFA-inoj Liig prvaka za žene, a licencu su dobili SFK 2000 Sarajevo i Emina Mostar.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!