Tahiroviću poluvrijeme u remiju Ajaxa, Tabaković opet bez minuta u pobjedi Hoffenheima

Nogomet 03. okt 202420:45 0 komentara
REUTERS/David W Cerny

Devet mečeva 2. kola UEFA Evropa lige bilo je na programu u terminu do 18 sati i 45 minuta.

Fudbaleri Ajaxa remizirali su protiv Slavije u Pragu 1:1, a Benjamin Tahirović ušao je u igru od 42. minute, kada se povrijedio Kristian Hlynsson.

Van den Boome doveo je Kopljanike do prednosti u 18. minutu iz penala, a bod Slaviji osigurao je Chory u 67. minuti meča. Youri Baas dobio je direktan crveni karton kod gostiju iz Amsterdama petnaest minuta prije kraja, ali praški klub to nije uspio materijalizovati na terenu.

Hoffenheim je upisao pobjedu u Njemačkoj nad Dynamo Kijevom uz dva gola Adam Hlozek. Bh. napadač reprezentacije Zmajeva Haris Tabaković nije dobio minute na ovom susret, odgledalo je meč sa klupe za rezerve.

Eldar Ćivić bivši reprezentativac BiH odigrao je cijeli meč protiv Tottenhama u porazu 2:1 njegovog Ferencvaroša. Strijelci za tim iz Londona bili su Sarr i Johnson, a počani gol za mađarski klub postigao je Varga.

REUTERS/Bernadett Szabo

U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Lazio-Nice 4:1, Maccabi Tel Aviv – Midtylland 0:2, Olympiacos – Braga 3:0, Qarabaq-Malmo 1:2, Real Sociedad-Anderlecht 1:2, RFS – Galatasaray 2:2.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!