Tegeltija miješa politiku i sport: Republika Srpska dominira, Sarajevo je otrovna sredina

Nogomet 28. maj 202419:07 0 komentara
FK Borac Banjaluka

Milan Tegeltija više nema nikakve veze sa FK Borac, nakon što je napustio mjesto predsjednika tog fudbalskog kluba, ali se redovno oglašava povodom kluba kojeg je pomogao ove sezone postaviti na tron bosanskohercegovačkog fudbala.

Nekada ode i korak predaleko u hvalospjevima na račun, ne samo FK Borac, već i drugih klubova u drugim sportovima, u isto vrijeme poredeći ih sa klubovima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Njegov posljednji istup po tom pitanju podigao je mnogo prašine, budući da je u ionako zategnute odnose među sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini i njihovim navijačima, ničim izazvan, umiješao i politiku.

“Banja Luka i Republika Srpska dominira u najvažnijim sportovima u BiH.  FK Borac fudbalski šampion i finalista kupa, KK Borac i KK Igokea u finalu play off-a košarkaškog prvenstva, RK Borac osvajač Kupa i viceprvak! Golemo!”, napisao je Tegeltija na društvenoj mreži X, a onda nastavio:

“Disfunkcionalno društvo ne može da proizvodi uspješne sportske kolektive kao društvenu nadgradnju. Nemogućnost sarajevskih klubova klubova da u bilo kojem sportu u BIH budu konkurentni  klubovima iz Banjaluke ili Mostara, pokazuje da je Sarajevo otrovna i disfunkcionalna sredina i taj otrov je najveći problem BIH”, napisao je on.

Bivši predsjednik FK Borac otišao je i korak dalje:

U sportu u BiH nema stranaca da forsiraju i vode sarajevske klubove, da “handre” druge i nameću rješenja, i tu se onda, kad Sarajevo spadne samo na sebe  pokazuje koliko taj unutrašnji otrov koji je proizvela politika u Sarajevo jede iznutra samo Sarajevo, ali i sve ostale s kojima su u vezi.“, napisao je, aludirajući vjerovatno na odluke visokog predstavnika i strane sudije koji sjede u VSTV-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!