Tottenham želi fudbalera Chelseaja, oglasio se i Pochettino

REUTERS/Dylan Martinez

Fudbaler Chelseaja Conor Gallagher predmet je interesovanja nekoliko klubova, pošto mu aktuelni ugovor sa Plavcima ističe za 18 mjeseci.

Tottenham se i tokom ljeta raspitivao za Gallaghera, koji je standardan ove sezone u dresu Chelseaja. Englez često nosi i kapitensku traku, s obzirom da je Reece James propustio veliki broj mečeva, a desni bek će na teren moći najranije krajem februara.

Gallagher je vezista koji na razne načine doprinosi timu, zbog čega je zadobio Pochettinovo povjerenje. Igrao je na svim pozicijama na sredini od starta sezone, ali i dalje nije produžio ugovor sa ekipom u kojoj je ponikao.

“Meni kao treneru je teško da komentarišem tu situaciju – njen rasplet zavisi od Conora i od čelnika kluba. Oni će odlučiti, a ja mogu da iznesem svoje mišljenje i posavjetujem ih. Prezadovoljan sam Gallagherovim partijama“, rekao je Pochettino.

Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Kao igrač takvog profila kompatibilan je zahtjevima menadžera Tottenhama Angelosa Postecoglua, koji od dolaska u London sprovodi pravu revoluciju. Australijanac je ranije potvrdio da Pijetlovi nemaju previše novca na raspolaganju za dovođenje pojačanja, ali bi sredstva mogla biti prikupljena prodajom igrača koji imaju nešto manju minutažu.

Prioritet Tottenhama u januarskom prelaznom roku je dovođenje štopera jer se Micky Van de Veen povrijedio, a Postecoglou nije zadovoljan defanzivcima koji mogu da igraju u tandemu sa Christianom Romerom u njegovom odsustvu. Glavni kandidat jeste štoper Nice Jean-Klear Todibo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: