Trener Herthe oduševio navijače u BiH izjavom o Harisu Tabakoviću: “To je bio njegov san…”

Nogomet 13. nov 202309:48 0 komentara
Foto: Hertha BSC

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Tabaković, nakon dolaska u Herthu briljira u dresu berlinskog tima.

Stigao je 29-godišnji napadač u Herthu ovog ljeta iz bečke Austrije u transferu vrijednom 500 hiljada eura, a već se pokazao kao veliki pogodak.

Za Staru damu je u cvajti odigrao 12 mečeva, a već na svom kontu ima 9 golova i 3 asistencije.

Nedavno je dobio potrebnu dokumentaciju, ali i poziv selektora Zmajeva Save Miloševića pa će tako predvoditi napad našeg tima na predstojećim mečevima.

Trener Herthe Pal Dardai komentarisao je odluku Tabakovića da obuče dres Bosne i Hercegovine iako je imao poziv Švicarske.

“To je bio njegov san. Podržavamo to. Veoma smo sretni ako smo i mi malo pomogli jer on ovdje postiže golove i radi jako dobar posao za t im, kako u napadu tako i u odbranu. Svojim igrama zaslužio je da nosi dres reprezentacije”, rekao je Dardai, a potom dodao:

“Sretan sam što ide da igra za BiH. To je divno. Ali takođe ću biti sretan ako se vrati zdrav”

Tabaković je karijeru počeo u Young Boysima, a nastupao je još za Will, Grasshoppers, Debrecen, Diosgyor, Lustenau, te pomenutu bečku Austriju.

Hertha je nakon nešto lošijeg starta sezone igru podigla na nešto viši nivo i trenutno je 12. na tabeli Bundeslige 2 sa 17 osvojenih bodova. Mjesto koje vodi u prvu ligu “bježi” 7 bodova i Dardaijevom timu predstoji velika borba ukoliko želi se vratiti u elitni rang takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!