Trener Liverpoola iznenadio nakon trijumfa: Moja žena će biti sretna zbog ove pobjede

Nogomet 05. okt 202417:00 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Trener Liverpoola Arne Slot u razgovoru za TNT Sports nakon utakmice s Crystal Palaceom rekao je da je ova pobjeda prije odlaska na reprezentativnu pauzu za njega posebna.

“Igrači sada idu u svoje reprezentacije, razmišljaju o reprezentacijama, ali za mene – ako izgubimo, ostaju još tri-četiri dana da budem nesretan. Mislim da će moja žena biti sretna zbog ove pobjede jer će imati nekoga ko je sretan u kući”, iskren je bio Slot nakon susreta u kojem je njegova ekipa upisala minimalnu pobjedu.

“Jako sam zadovoljan kako smo krenuli u sezonu, ne samo rezultatski, već je ovo dobar početak sezone i u igračkom smislu. Svidjelo mi se i kako smo igrali danas”, dodao je Nizozemac.

Slot je govorio i o rasporedu Liverpoola nakon treninga reprezentacije. Za Redse će sezona biti nastavljena dvobojem s Chelseajem, nakon čega slijedi utakmica s Leipzigom u Ligi prvaka te gostovanje kod Arsenala u Premier ligi.

Liverpool upisao novi trijumf u PL, Slotu glavobolju zadao Alisson

“Čekaju nas teške utakmice, ali koliko je teško osjetio sam i na gostovanjima kod Wolverhamptona i Crystal Palacea. Mislim da je dobro što smo dobili te utakmice i na nama je da se pokažemo i u velikim utakmicama. Nažalost, ako pogledam kako je Alison napustio teren, on neće biti s nama u tim utakmicama”.

Uz činjenicu da sumnja na težu ozljedu prvog vratara, Slot je istaknuo i kako je Vítezslav Jaroš dobra zamjena.

“Imao je dobru sezonu u Austriji, osvojio naslov i Kup sa Sturmom i želio se vratiti. Rekao je kako ovakav klub treba dobrog trećeg golmana. Jako mi je drago što je uspio debitovati za Liverpool”, zaključio je Slot.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!