Trener Sarajeva o izostavljanju napadača: Znaju se pravila kad pređeš kapiju u Butmiru, moram biti pravičan

Nogomet 20. okt 202411:47 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Fudbaleri Sarajeva savladali su Velež 4:0 u Wwin Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a osvrt na meč dao je trener domaćih Zoran Zekić.

Nije Zekić bio zadovoljan igrom Sarajeva iako je ostvarena ubjedljiva pobjeda nas gostima iz Mostara:

“Dosta čudna utakmica, nervozna. Na kraju 4:0, djeluje da je lagano, ali po protočnosti lopte to je bilo loše. Odigrali smo neke mnogo bolje utakmice gdje nismo pobijedili. Iz prva tri udarca dali smo tri gola. Rekao sam igračima u svlačionici da moramo još biti puno bolji, ne treba cjepidlačit, ali u određenim trenucima moramo biti puno okomitiji i bolji na dugim loptama.”

“Bubanja nam puno znači za stabilnost. Igrači koji su malo oslobođeni odbrambenih zadataka trebali bi naprijed to bolje iskoristiti. Ima dosta detalja s kojim nisam zadovoljan.”

Nada se da će pojedini igrači tek hvatati ritam, odnosno da još nisu pokazali svoj maksimum. Pohvalio je i Turkeša, ali i dodao da može bolje uz podršku tima:

“Ima još mnogo igrača koji nisu u pravom ritmu, a za koje mislim da će nam donijeti mnogo dobrih stvari.”

“Zadovoljan sam Turkešom jer je napravio šta je trebao napraviti, ispratio je odličnu situaciju i dao gol. Mislim da može još puno bolje, ali potrebna je i potpora čitave ekipe.”

Na pitanje zašto nema drugog napadača i jednog od najboljih igrača iz prošle sezone u protokolu, Renana Oliveire, Zekić je pojasnio da svi moraju poštovati pravila:

“Proces života i fudbala. Sve će biti ok, svi znamo kad pređeš kapiju u Butmiru u kampu kakva su pravila. Nemam luksuz da budem mekan, Sarajevo to zahtijeva od mene, moram biti pravičan, nadam se da jesam. Ako budem pravičan igrači će me slijediti, ako ne onda ću proći kako se mnogo puta prođe u životu.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!