Trener Tottenhama progovorio o Ivanu Perišiću, a sada se oglasio i Hrvat: Evo što je poručila zvijezda Vatrenih

Nogomet 06. jan 202408:33
Action Images via Reuters ANDREW COULDRIDGE via Guliver Images

Postecoglou sumnja da će Ivan više ikada zaigrati za Spurse.

Menadžer Tottenhama Ange Postecoglou odgovorio je jasno na pitanje novinara o budućnosti Ivana Perišića u dresu Spursa. Perišić je teško povrijedio koljeno u septembru i neće ga biti na terenu sve do, najvjerovatnije, aprila ili maja ove godine. Ugovor hrvatskom reprezentativcu, koji će 2. februara proslaviti 35. rođendan, sa londonskim klubom ističe na kraju ove sezone. Hoće li Perišić više ikad zaigrati za Tottenham, upitan je 58-godišnji australski trener.

“Ne, da budem pošten prema Ivanu, on naporno radi. Očito se zbog svoje reprezentacije želi vratiti što je brže moguće. S druge strane, njegov izostanak je bio snažan udarac za nas. Mislio sam da će ove sezone imati iznimno važnu ulogu u našoj ekipi zbog svojeg iskustva i vidjeli smo to u prvih nekoliko utakmica kad je imao velik utjecaj na naše utakmice. No, da, više neće, odnosno teško da će više ikad zaigrati za nas…”, kazao je Postecoglou, što znači da će Perišić eru u Tottenhamu okončati s tačno 50 utakmica, jednim pogotkom i 14 asistencija.

Očekivano, ali jedno pitanje ostalo je u zraku. Nije tajna da Perišića želi dovesti Hajduk, no hoće li se i kada to dogoditi, vidjet ćemo.

S druge strane nakon ovih izjava trenera Postecogloua oglasio se i reprezentativac Vatrenih objavom na svojem Instagram profilu.

Printscreen

“Onomu nepopustljivom glasu u mojoj glavi koji mi nikada ne dopušta da odustanem”, napisao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad