Tuzlaci imaju mnogo razlike za brigu: Posušje rutinski slavilo na Tušnju

Nogomet 10. aug 202420:38 0 komentara
Foto: HŠK Posušje

Fudbaleri Posušja slavili su u uvodnom susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode na Tušnju rezultatom 0:2. To je već drugi poraz za povratnike u elitni rang bh. nogometa.

Nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do 12. minute susreta. Boban se namjestio i šutirao sa ruba kaznenog prostora. Dosta snažno, ali i malo preko gola.

Bila je to dosta tvrda utakmica, Sloboda imala nakon toga nešto više loptu u svom posjedu, a na prvu priliku navijači na Tušnju čekali su do 36. minute. Tada je Dervišagić šutirao nakon centaršuta, ali i tom prilikom faulirao protivničkog golmana.

Posušje je minut kasnije stiglo do prednosti. Jenjić ostao zaboravljen, odbrana Slobode očajno reagovala, a ofanzivac tima iz Posušja doveo svoj tim u prednost.

Šok za Slobodu na startu drugog dijela

Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu novi hladan tuš za domaću publiku. Rozić je primio sjajan pas, zaobišao golmana Muminovića i pogodio stativu. Ipak iz drugog pokušaja bio je siguran i donio radost svojoj ekipi.

U 54. minuti velika prilika za Slobodu. Cvijanović snažnim udarcem pogodio prečku, a lopta se odbila na gol liniju. Nakon pregledavanaj VAR snimke odlučeno je kako lopta cijelim obimom nije prešla gol liniju.

Sedam minuta kasnije Posušje je moglo i do trećeg gola. Jenjić šutirao sa ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi tik iznad prečke Azira Muminovića.

Obren Cvijanović bio je jedan od najagilnijih igrača Slobode večeras. Ponovno je prijetio u 71. minuti, ali je golman Posušja to izbacio u korner.

Prijetio je pet minuta kasnije i rezervista Haračić, ali nije bilo opasnosti za Posušake.

U 82. minuti zaprijetio je domaćinu i Begić, ali je lopta otišla preko gola Muminovića.

Minut kasnije najbolja prilika na susretu za Slobodu. Rezervista Nihad Šero je šutirao nakon jednog centaršuta glavom, ali Marko Galić još jednom sjajno interveniše.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Posušje stiglo do drugog trijumfa, dok je Sloboda upisala drugi poraz.

Postave:

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!