Tužne vijesti iz Brazila: Iznenada preminuo član slavne postave sa Mundijala iz Francuske 1998.

Nogomet 26. okt 202407:06 0 komentara
Foto: AP Photo/Thomas Kienzle

Nekadašnji nogometni reprezentativac Brazila Ze Carlos preminuo je u petak u dobi od 56 godina.

Brazilski mediji pišu kako je Ze Carlos preminuo u snu, od srčanog udara. Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na lice mjesta, ali nije mogla spasiti život nekadašnjeg reprezentativca te zemlje.

“S velikom tugom objavljujemo kako je preminuo Jose Carlos de Almeida, Ze Carlos, u petak u Osascu, blizu Sao Paula”, objavio je Sao Paulo, klub u kojem je Ze Carlos igrao od 1997. do 1999. godine.

Ze Carlos, koji je igrao na poziciji defanzivca, s Brazilom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. U grupnoj fazi i nokaut utakmicama protiv Čilea i Danske nije igrao, a jedine je minute skupio u polufinalu kada je Cafu bio suspendiran. Bio mu je to i jedini nastup za reprezentaciju.

U finalu protiv Francuske ponovno nije igrao i nikad više nije bio pozvan u reprezentaciju. Umirovio se 2005.

“Zé Carlos je bio vrlo važan u kampanji brazilske momčadi 1998., kada smo stigli do finala Svjetskog prvenstva. Bio je to odlučan igrač, fizičke snage, koji je ostvario zapaženu karijeru u nekoliko klubova. U tom trenutku boli, izražavam svoju sućut cijeloj obitelji i prijateljima Zé Carlosa”, izjavio je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!