U Srbiji oštro prema reprezentativcu BiH: “Iskusni kao početnici, Krunićev ‘CV’ Zvezdi ne znači ništa”

Nogomet 02. okt 202412:10 0 komentara
Foto: Gabriel BOUYS / AFP

Dok u Crvenoj zvezdi direktno govore o greškama koje su ih odvele ka ubjedljivom porazu od Intera u Milanu (0:4), takmičarski voz za prvaka Srbije u Ligi šampiona polako prolazi i jasno je da se uz takva izdanja ne može dalje od mjesta pri dnu tabele.

Tako su se kolege sa Sport Kluba iz Srbije detaljno osvrnule na težak poraz, a posebnu pažnju usmjerili su na partiju reprezentativca Bosne i Hercegovine, Radeta Krunića.

“Zbog katastrofalnih grešaka i jeftino primljenih golova Benfica je pobijedila u Beogradu, a potom Inter izbjegao neizvesnu završnicu i umjesto stresa navijačima priredio šou program u posljednjih pola sata.

Strijelci su bili Calhanoglu, Arnautović, Lautaro Martinez i Taremi, a nezvanični asistenti Elšnik, Glazer, Krunić, Spajić i Drkušić. Da je loptu izgubio najmlađi (i najbolji) na San Siru u Zvezdinom timu Maksimović, razloga za alarm ne bi bilo, ali ovdje se govori o početničkim kiksevima iskusnih fudbalera.

Ključni detalj bila je izgubljena lopta Krunića u 59. minutu, Inter je poveo sa 2:0 u trenucima Zvezdine inicijative i sve je bilo gotovo. Počeo je potpuni potop i Zvezda više nije ličila na ozbiljnu ekipu.

Šteta, pošto je do tada Zvezda sasvim dobro parirala Interu i pretila da izjednači.”, istakli su iz Sport Kluba.

Najvećeg krivca vide u predsjedniku prvaka Srbije koji je i najzaslužniji za dolazak pomenutih fudbalera.

“Ispostavlja se da su najodgovorniji za sklapanje Zvezdinog tima Zvezdan Terzić i Marko Marin napravili grub previd procenom da je Krunić igrač koji može posle skoro dva meseca bez takmičarskog fudbala da bude pouzdana opcija u veznom redu.”, dodaju iz Sport kluba, nakon čega su se osvrnuli na izjavu Terzića.

“Ako ćemo da gledamo samo “CV“ Rade Krunić ima jači od Hwanga. Malo je defanzivniji od Korejca, potrebno nam je to u Ligi šampiona da bismo dobili stabilnost i čvrstinu ispred štoperskog tandema. Moramo da dovodimo sve što je najbolje srpsko, kad se pojavio promil šanse da ga dovedemo strpjivo smo u tajnosti radili i išli na kartu zvezdaštva i srpstva. Napravili smo fenomenalan potez“, govorio je prilikom gostovanja u „OKO magazinu“ na RTS-u, uoči starta u Ligi šampiona, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Foto: REUTERS/Claudia Greco

“Možda će vremenom Krunić zaigrati u Zvezdi kao nekad u Italiji, ali definitivno nije fenomenalan potez bilo njegovo angažovanje za aktuelnu Ligu šampiona i već je njegova nespremnost da odgovori zahtjevima odnijela mnogo.

Na San Siru ne samo da nije donio stabilnost ispred štopera, nego je dao i materijal za trenerske udžbenike gdje vezista ne bi smio da petlja ukoliko nije siguran da neće izgubiti duel i loptu. Taremi ga je “otresao“, dodao Arnautoviću i tu je Zvezdin poraz potpisan.

Krunić je klasičan primjer sistemske greške u sklapanju tima za Ligu šampiona. Nije bitan samo “CV“, nego i da se dobro procijeni koliko igrač može odmah da pruži. Zamjena za Hwanga morala je da se dugoročnije traži, a ne na brzinu i na osnovu zvučnosti igrača.

SistemskI previd je i koncipiranje tima sa samo tri beka (jedan se ozbiljno povrijedio), pa je trener Milojević morao da odstupa od osnovne formacije i improvizuje. To su stvari koje se u Ligi šampiona kažnjavaju, a u domaćim okvirima ne prave problem.”, zaključili su iz Sport Kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!