Ubjedljiva pobjeda Sarajeva protiv Veleža: Mostarci ostali u opasnoj zoni

Nogomet 19. okt 202422:45 0 komentara
Facebook/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva savladali su Velež 4:0 na Koševu u 10. kolu Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nije bilo uzbuđenja prvih 20-ak minuta, a onda je pokazan direktan crveni karton ofanzivcu Sarajeva Kyeremehu. Izazvala je odluka Mirze Kazlagića negodovanje navijača i igrača Bordo tima, te će se sigurno o tome diskutovati i u narednim danima.

Facebook/FK Sarajevo

Samo šest minuta kasnije Oreč u redovima Veleža dobija žuti karton. Nakon VAR provjere žuti karton je poništen i dodijeljen je crveni, pa su se timovi ponovo izjednačili.

Prva opasna prilika u 32’ donijela je vodstvo domaćina. Loše je reagovala odbrana gostiju i Turkeš je pogodio prazan gol na asistenciju Guliashvilija.

U 36’ Sarajevo je povećalo prednost na 2:0. Jović je glavom zatresao mrežu Mostaraca nakon centaršuta Đorđevića iz slobodnog udarca.

Sedam minuta nadoknade bilo je u prvom poluvremenu zbog spornih situacija i prekida zbog pirotehnike.

Velež je krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu, Halilović je pogodio u 50’, no gol je poništen zbog ofsajda.

Nekoliko minuta kasnije riješeno je pitanje pobjednika. Mehremić je loše reagovao glavom, lopta je došla do Guliashvilija koji je pogodio za 3:0 i svoj deveti gol u prvenstvu.

Do kraja Velež nije uspio ništa ozbiljnije napraviti pred golom Sarajeva, a domaćini su se odlučili na pokušaje iz kontranapada.

I pred sami kraj fina akcija Sarajeva. Guliashvili je nesebičan bio u gostujućem šesnaestercu, dodao je do Lulića koji lagano pogađa za 4:0.

Sarajevo je sada drugo na prvenstvenoj tabeli s dva boda više od Borca i jedan manje od Zrinjskog, ali i utakmicom manje od obje ekipe.

Velež je u opasnoj zoni na devetom mjestu sa samo devet bodova iz deset utakmica.

Rezultat:

Sarajevo – Velež 4:0

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!