Ujedinjeni u nesreći: Navijači bh. klubova i reprezentacija se stavili na raspolaganje za pomoć unesrećenima

Nogomet 04. okt 202416:20 0 komentara
BH Fanaticos/Twitter

Navijačke grupe često se dovode u vezu sa neredima i obračunima po bh. gradovima, ali ponekad pokažu kako njihovi članovi imaju i veliko srce.

Brojne navijačke grupe u Bosni i Hercegovini odlučile su se staviti na raspolaganje vlastima i organizacijama kako bi pružile pomoć unesrećenima.

Najveća navijačka grupa svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, BH Fanaticosi putem društvenih mreža instruirale su svoje članove da se jave i pomognu gdje god je to potrebno.

“Apelujemo na građane da pozovu broj koji je objavio Pomozi.ba – 17039, kako bi se pomoglo ugroženim u novonastaloj situaciji s poplavama. Članovi BHF-a neka se obrate i prate instrukcije vodstva po gradovima i regijama zbog daljnjih dešavanja.”, napisali su.

Slično su uradili i navijači sarajevskih klubova, FK Sarajevo i FK Željezničar.

“Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo – Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama.
Pozivamo navijače FK Sarajevo i sve one koji su u mogućnosti da pomognu područjima pogođenim poplavama da se jave na mail: [email protected] ili da doniraju 2.00KM pozivom na 17039.
UNFKS – Horde zla”

“Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vrijeme bit će objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja.”, napisali su iz navijačke grupe “Manijaci”.

Podrška unesrećenima, iako za sada samo moralna, dolazi i iz susjedne Hrvatske, gdje su se navijači Hajduka iz Splita obratili našim sugrađanima iz Kiseljaka, Jablanice i Kreševa.

“Tužne vijesti dolaze s područja Kiseljaka, Jablanice, Kreševa… Nije lako naći prave riječi kako bi se poslala podrška obiteljima stradalih, možemo samo izraziti sućut i nadu da broj stradalih neće više rasti. Kad se situacija smiri, znamo i da će naši prijatelji iz DPH Kiseljak biti na terenu i pružati pomoć gdje je najpotrebnija. To je uostalom najizraženija vrlina hajdučke obitelji.”, napisali su pripadnici “Torcide”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!