Ukrajinski klub predao sve mečeve u Evropi, imaju samo tri igrača i nalaze se pred raspadom

Nogomet 23. jul 202409:15 0 komentara
Foto: Dnipro-1

U četvrtak je Dnipro-1 trebao igrati prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv Puškaš Akademije, ali su se Ukrajinci povukli, pa je UEFA dodijelila pobjedu od 3:0 Puškašu u obje utakmice.

Razlog za povlačenje je finansijska kriza Dnipra-1, koji je blizu bankrota i napustili su ga gotovo svi igrači. Trenutno, prema Transfermarktu, imaju samo tri igrača: Yakiv Kinareykina, Ramika Gadzhyeva i Daniela Kivindu.

Dnipro-1 je neslužbeni nasljednik FC Dnipra, kluba koji je 2015. igrao finale Evropa lige, ali je kasnije zbog finansijskih problema pao u niže lige i na kraju se ugasio. Dnipro-1 je osnovan 2015. i uspio je ući u najviši ukrajinski rang, no sada se suočava s istim problemima kao i njegov prethodnik, te je ponovno pred bankrotom.

Povlačenje Dnipra-1 utjecalo je i na Austriju Beč, koja je izgubila status nositelja u žrijebu trećeg pretkola Konferencijske lige. Da je odluka UEFA-e stigla ranije, Austria bi preuzela njihov status nositelja, ali sada će, ako prođu finski Ilves Tampere, igrati protiv pobjednika susreta između Djurgardena i Progres Niederkorna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!