Umjesto navijača na zakazanoj lokaciji policijske snage, ništa od okupljanja: Povrijeđena i dva policajca (FOTO)

Nogomet 03. mar 202415:54 0 komentara
N1

21. kolo Bosne i Hercegovine donijelo je i veliki sarajevski derbi koji se večeras treba odigrati na Grbavici, a snage će odmjeriti Željezničar i Sarajevo.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Navijači Sarajeva trebali su se okupiti kod mosta Suade i Olge, ali nakon današnjih incidenata i intervencije policije od toga neće biti ništa.

Navijači Bordo tima na Grbavicu su trebali stići u Korteu, ali se na pomenutoj lokaciji umjesto navijača nalaze policijske snage.

“FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, naveli su ranije danas iz FK Željezničar.

Prilikom incidenta povrijeđena dva policajca

Iz MUP-a KS potvrdili su za N1 da su dva policajca lakše povrijeđena. Kako nezvanično saznaje N1 u dva odvojena slučaja, navijači su se oglušili na naredbu policije i povrijedili policijskog službenika. Jedan od incidenata desio se kod hotel Bristol gdje su autobobilom udarili na policajca, koji je lakše povrijeđen.

Meč između Željezničara i Sarajeva igra se od 18 sati i 45 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!