Uznemirujuće: Kamenovan bus brazilskog prvoligaša, povrijeđeni igrači završili u bolnici (VIDEO)

Nogomet 22. feb 202410:17 0 komentara
Unsplash

Autobus s fudbalerima Fortaleze napadnut je nakon završetka njihovog gostujućeg susreta protiv Sport Recifea.

Uistinu strašne scene dolaze iz Brazila, gdje je jučer odigrana utakmica Kupa sjeveroistoka Brazila između Sport Recifea i Fortaleze EC, a završila je rezultatom 1:1, gdje su domaći izjednačili u samoj završnici utakmice.

Napad došao iznenada i neočekivano

Šok se dogodio pri izlasku sa stadiona, kad je autobus s igračima Fortaleze kamenovan od strane organizirane navijačke grupe, koja je prema izjavama predsjednika kluba, bila naoružana velikim kamenjem, ali i bombama kućne proizvodnje.

Napali su ih navijači domaćeg Sport Recifea, a nekoliko igrača i članova štaba je povrijeđeno. Detaljnije je objašnjeno u službenom saopštenju Fortaleze.

Šest igrača ozbiljnije povrijeđeno

“Golman João Ricardo povrijeđen je posjekotinom na obrvi, a lijevi bek Gonzalo Escobar zadobio je udarac u glavu, posjekotinu na ustima i još jednu posjekotinu na obrvi. Desni bek Dudu, defanzivci Titi i Brítez te veznjak Lucas Sasha povrijeđeni su od razletjelog stakla i morali su im zaustaviti krvarenje”, saopštili su iz Fortaleze, a potom nastavili.

“João Ricardo i Gonzalo Escobar podvrgnuti su postupku hirurškog zašivanja. Lijevi bek će također biti podvrgnut CT-u glave, ali je dobro i pri svijesti. Ostali sportaši bit će podvrgnuti medicinskoj njezi kako bi se iz njihovih tijela uklonili krhotine stakla”, napisali su.

View this post on Instagram

A post shared by Marcelo Paz (@marcelopaz)

Bacali su kamenje opasno po život

Na snimkama možemo vidjeti kamenje kakvim su igrači napadnuti, radi se o nećemu čime je vrlo lako moguće ozbiljno povrijediti ili čak usmrtiti čovjeka.

Zbog toga svega iz kluba traže žestoku reakciju Saveza, ali i svog protivnika, čiji su navijači napravili ovo zlodjelo.

View this post on Instagram

A post shared by Marcelo Paz (@marcelopaz)

Uistinu je nevjerovatno vidjeti ovakav napad na igrače protivničke ekipu. Umjesto da se zaustave i međusobne borbe navijača, u Brazilu se to proširilo i na one koji nastupaju na terenu.

Ovo nije čest slučaj, ali je svakako zabrinjavajuće da se tako što uopšte može dogoditi. Upravo zbog neočekivanosti, autobus pri izlasku nije imao nikakvo dodatno osiguranje, a cijeli napad je bio organiziran, dakle vjerovatno je da nema nikakve veze s rezultatom utakmice nego da je sve osmišljeno ranije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!