Vaha ispričao anegdotu o Ronaldinhovom bratu: “Kako te nije stid, sad mi to govoriš” (VIDEO)

Nogomet 18. sep 202421:26 0 komentara
Foto: Simposar

Simposar 2024 - 13. Međunarodni sportski simpozij na programu je u Sarajevu od 19. do 21. septembra. Centralni događaj bit će svjetska premijera filma "Moja istina - Vahid Halilhodžić".

Autor dokumentarca o uspješnom bosanskohercegovačkom treneru je legendarni sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbećirević.

Danas je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana press konferencija na kojoj su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora Simposara Željko Pavličević, zatim Vahid Halilhodžić, Rade Bogdanović, Edin Bahtić, Veselin Džuho i Sabahudin Topalbećirević.

Foto: Simposar
Foto: Simposar
Foto: Simposar

Zanimljivu anegdotu ispričao je na pressici popularni Vaha. U vrijeme kada je bio šef stručnog štaba velikog Paris Saint Germaina, desila se situacija u kojoj je Ronaldinhov brat došao u Pariz kako bi pregovarao sa Halilhodžićem o odlasku Brazilca iz kluba.

“Ja sam tek bio došao u PSG, bio sam tada menadžer i trener. Kada sam tek stigao pitao sam ‘šta je sa Ronaldinhom?’. Kažu meni ‘ti si menadžer, ti odlučuješ’. Ja sam u glavi već imao neke ideje, Pauletu iz Bordeauxa, pripremam nešto, jer ih samo prvo mjesto interesuje. Sezonu ranije, Paris je završio na četrnaestom mjestu prošle godine”, započeo je Halilhodžić.

Prošle je u međuvremenu dvadesetak dana i počele su pripreme, a Vaha prepričava kako je vlasnik PSG-a tada bila kuća Canal+. Nakon toga pozvali su Mostarca, predsjednik kluba i finanijski direktor na razgovor.

“Moramo Ronaldinha da prodamo. Kažem ja: ‘kako te nije stid, sad mi govoriš to, da sam znao ne bih došao’. Kažu meni ako ostane Ronaldinho, PSG neće proći komisiju, jer se budžet morao opravdati. Oni su meni objasnili da ne mogu u budžet da uđu njegova primanja. Onda sam ja tek otkrio, da uz njegov ugovor ima aneks ugovora. I na tom aneksu, ja vidim da to nije igrač PSG-a, nego privatno vlasništvo jedne kompanije, koje je posudilo Ronaldinha da igra. Na tom aneksu platu imaju njegova majka, sestra, brat, menažder i ne zna ko još. Uz njega još pet plata koje se moraju plaćati”. 

Onda se legendarni bh. trener osvrnuo na susret sa Ronaldinhovim bratom, kada je stigao u Vahinu kancelariju da pregovaraju od odlasku Brazilca sa Parka Prinčeva.

“On ulazi meni u kancelariju, a ja mu kažem da izađe, da ga još nisam pozvao”, priča kroz smijeh Halilhodžić.

I nastavlja: “Predsjednik PSG-a me zove na telefon i kaže: ‘Zove me ovaj’. Ja kažem sačekaj da popijem kafu, radio sam to namjerno”, zaključio je.

“I hajde on dolazi i kaže došao sam i traži papire od svog brata. A kod mene su bile novine na stolu novine Parisien i kažem evo izvolite papire i možete ići. I na kraju je ovaj brat Ronaldinhov pričao o meni gdje god je bio, Vaha je ovako onako, vidiš kako me provocirao”, prepričao je.

Press konferenciju i najavu Simposara 2024 pogledajte u nastavku, a video anegodte sa Vahom u posljednjih pet minuta video materijala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!