Većina italijanskih gradova odbila ugostiti Izraelce, jedan grad na kraju pristao organizovati meč Lige nacija

Nogomet 12. sep 202418:55 0 komentara
REUTERS/Bernadett Szabo

Zbog nedostatka gradova voljnih ugostiti fudbalsku reprezentaciju Izraela zbog, Belgija je prošlse sedmice morala odigrati meč s Izraelom kao domaćin u Mađarskoj. Utakmica, koju je s 3-1 dobila Belgija, odigrana je pred praznim tribinama.

Italija će 14. oktobra ugostiti Izrael u Udinama u sklopu 4. kola Lige nacija, objavio je u četvrtak Italijanski nogometni savez.

Udine, glavni grad pokrajine Furlanije na sjeveroistoku Italije, nisu bile domaćini talijanskoj nogometnoj reprezentaciji više od pet godina i kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. protiv Finske u martu 2019. godine.

Savez jItalije e objavio da će ulaznice za utakmicu koja se igra na stadionu Friuli, stadionu Udinesea, kapaciteta 25.000 mjesta, biti puštene u prodaju od 17. septembra.

Italija, koja je ovog ljeta eliminisana u osmini finala Eura-2024, započela je Ligu nacija s dvije pobjede, protiv Francuske u Parizu (3-1) i protiv Izraela u Budimpešti (2-1).

Prije utakmice s Izraelom, Azzurri će 10. oktobra igrati protiv Belgije na Olimpijskom stadionu u Rimu. Trenutnu su Azzuri vodeći u grupi 2 Lige nacija sa šest bodova, druga je Francuska s tri boda koliko ima i treća Belgija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!