Veleobrt: Piksi prvobitno otpisao golmana, sad je na širem spisku za Euro

Nogomet 16. maj 202412:33 0 komentara
Foto: REUTERS/Daniele Mascolo

Dragan Stojković Piksi se predomislio nakon što je poručio da više neće zvati Mileta Svilara u reprezentaciju, pa je za Nova.rs nezvanično potvrđeno da će se golman Rome naći na širem spisku reprezentacije za Evropsko prvenstvo od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

Konačni spisak putnika za Njemačku će biti objavljen 7. juna, a do tada se očekuje da najprije saznamo širi spisak.

Po informacijama Nova.rs Stojković je odlučio da se predomisli, iako je ranije poručio da su vrata reprezentacije zatvorena za Svilara.

“Znate već o čemu se radi, mi smo bili obaviješteni od sportskog direktora Rome, da on ne želi da brani za Srbiju. Mada, ne znam ni kad je branio, nismo izgubili ništa, to je njegova odluka. Nema tu neke velike priče, neće biti poziva naravno. Koji su razlozi, u to ne ulazim, to su njegove privatne stvari i pustimo momka da ima svoju karijeru i to je to. Prezadovoljni smo onim što imamo, Vanja, Rajković i Petrović su golmani visoke klase, imamo golmana Partizana koji zaista pruža odlične partije i prošle godine i ove… Je l’ tako? On je bio već u reprezentaciji, nije neko koga ne znamo, imamo Ilića, imamo dosta golmana, ne brine me ta odluka, ne ulazim u razloge zašto i kako, izaći ćemo u susret i nećemo ga više zvati, nikakav problem“, poručio je Stojković krajem marta ove godine.

Na širem spisku mogu da se nađu 55 igrača, a taj spisak će biti skraćen na 26 imena.

Ipak, sada je odlučio da odluku promijeni jer je jasno da zbog pravila FIFA Svilar ne može da brani ni za jednu drugu reprezentaciju. Isprva je djelovalo da zadovoljava uslove da nastupa za Belgiju, ali se to ispostavilo kao netačno zbog FIFA pravila.

To naravno ne garantuje mjesto Svilaru na Evropskom prvenstvu jer Stojković sada može da izabere tri golmana, a djeluje da prednost imaju Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!