Velika tuga potresla regiju, preminuo poznati fudbaler i bivši saigrač Savićevića i Mijatovića

Nogomet 30. maj 202415:56 0 komentara

Tužne vijesti za fudbal stigle su i Austrije, gdje preminuo Goran Stanisavljević u 61. godini.

Široj javnosti poznat je kao dio generacije Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića u periodu kada su igrali za podgoričku Budućnost, a ostavio je trag i u Napretku iz Kruševca. Na vrhuncu karijere igrao je za brojne austrijske klubove.

Goran Stanisavljević rođen je u mjestu Borince u Srbiji, a smrt ga je zadesila u Austriji gdje je živio od 90-tih godina.

Bio je saigrač Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Dragoljuba i Branka Brnovića u Budućnosti, odakle je prešao u Napredak. Ostatak karijere proveo je u Austriji, od 1990, da bi poslije igračke tamo započeo i trenersku karijeru.

„U Austriji je u 61. godini preminuo naš nekadašnji fudbaler Goran Stanisavljević – Stana. Nosio je Napretkov dres od 1981. do 1986. godine, a karijeru potom nastavio u Budućnosti i do 1990. bio standardni prvotimac jedne od najboljih generacija Podgoričana. Od 1990. pa narednih 10 godina igrao je u Austriji za Klagenfurt, Ried, Austriju Lustenau, a potom bio i trener u nekoliko austrijskih klubova. Slava mu i hvala za sve utakmice u Napretkovom dresu“, navodi se u saopštenju FK Klagenfurt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!