Veliko pojačanje krenulo prema Istanbulu, Džeko odigrao ključnu ulogu u transferu

Nogomet 10. jan 202414:32 1 komentar
Printscreen/X

Talijanski fudbaler Leonardo Bonucci trenutno se nalazi na avionskom letu ka Istanbulu, gdje će potpisati za Fenerbahce, objavio je novinar Fabrizio Romano.

Romano navodi da se poznati defanzivac uputio ka glavnom gradu Turske zajedno sa agentom Alesandrom Luccijem, a da su u najveći turski grad pošli na potpis ugovora.

Iako ima važeći ugovor sa Unionom iz Berlina, Bonucci će sa Fenerbahceom potpisati kratki šestomjesečni ugovor, do kraja tekuće sezone, sa opcijom otkupa po isteku pozajmice.

Bonucci će tako postati klupski saigrač kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke koji je odigrao ključnu ulogu u dolasku Talijana u Istanbul.

Fenerbahceu ove sezone ide jako dobro, trenutno je posle 18 odigranih kola lider turskog fudbalskog prvenstva, ali situacija je neizvjesna jer i Galatasaray, koji zauzima drugo mjesto, ima identičan broj bodova – 47, tako da slijedi velika borba za titulu.

Rukovodstvo kluba, poučeno iskustvom sa početka sezone, kada su doveli iskusne igrače poput Tadića i Edina Džeka, što je očigledno urodilo plodom, vjeruje da će i Bonucci donijeti prevagu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare