Vico Zeljković se sastao sa predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom u Francuskoj

Nogomet 18. sep 202419:12 0 komentara
Foto: Vico Zeljković

Predsjednik fudbalskgo saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković i generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić borave u Cannesu gdje su održali niz sastanaka.

Prvi čovjek krovnog saveza bh. fudbala istakao je kako je u Kanu održan sastanak UEFA TEP (Top Executive Programme), na kome je prisustvovao i generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić.

“Na ovom skupu razgovaralo se o klupskom i reprezentativnom fudbalu, odnosno aktuelnim temama iz ovih oblasti. Akcenat je bio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, ali i novim formatima UEFA-inih klupskih takmičenja. Razgovaralo se i o raspodjeli sredstava ka klubovima koji nisu učesnici ovih takmičenja i to je jedan od instrumenata solidarnosti evropske kuće fudbala”, poruka je Zeljkovića.

Analizirano je i suđenje na proteklom EURO-u u Njemačkoj, kao i novi trendovi po pitanju ponašanje igrača na terenu, kao komunikacije između igrača i sudija tokom utakmice.

“Na dnevnom redu bile su i dvije aplikacije za organizaciju Svjetskog prvenstva. Zajedničku kandidaturu za Mundijal 2030. godine podnijeli su Španija, Portugal i Maroko, a za prvenstvo 2034. aplicirala je Saudijska Arabija. Osim formalnog dijela sastanka, iskoristio sam ovu priliku za razgovore i razmjenu iskustava sa predstavnicima drugih saveza”, zaključio je Zeljković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!