Vlahović promašivao, pa pocrvenio: Nula Juvea protiv Genoe

Nogomet 17. mar 202414:40 0 komentara
REUTERS/Massimo Pinca

U prvom nedjeljnom meču odigranom u okviru 29. kola italijanske Serije A, Juventus i Đenova odigrali su meč bez golova. Dušan Vlahović promašio je nekoliko šansi, a na kraju je u nadoknadi dobio dva žuta kartona.

Za Juventus je ovo treći meč u ligi bez pobjede i sada na trećem mjestu na tabeli Juve ima 59 bodova, koliko ima i Milan na drugom mjestu, ali sa utakmicom manje. Genoa je nakon dva vezana poraza osvojila bod i sada na 12. mjestu na tabeli ima 34 boda.

Napadao je Juventus od prvog minuta, ali je prvu veliku priliku na utakmici imala Genoa.

Igrao se sedmi minut kada je Mathia Bani sjajno skočio nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je golman Juventusa bio spreman i odbranio mu je udarac.

Nakon što su u 21. minutu tražili penal, domaći su zapravo prvi put ozbiljno priprijetili nakon pola sata igre, u 32. minutu. Federico Gatti je odlično primio loptu u kaznenom prostoru, ali ga je jedan od gostujućih igrača izblokirao klizećim startom.

Kako je meč odmicao, šanse Juventusa su bivale ozbiljnije. Prvo je Samuel Iling pogodio stativu, zatim je Dušan Vlahović sa oko 11 metara poslao loptu tik pored gola, a onda i malo iznad prečke u 75. minutu.

Imao je Juventus šansu i u 90. minutu, opet se tresla stativa, ovoga puta posle šuta Moisea Keana.

A onda je nervoza kuliminirala. Dušan Vlahović je dobio dva žuta kartona u samo pola minuta, drugi zbog prigovora i morao je da napusti teren u trećem minutu nadoknade.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!