Voditelj ismijavao zdravstveno stanje Schumachera, javnost zgrožena (VIDEO)

Nogomet 26. sep 202313:12 0 komentara
PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP

Našao se na stubu srama zbog neslane šale o kojoj ni za trenutak nije promislio. Ipak, sada snosi ozbiljne posljedice.

Antonio Lobaro je komentarisao trku Formule 1, a u jednom trenutku se loše izrazio i ismijao stanje u kojem se nalazi Michael Schumacher. To mu mnogi nisu oprostili i navode da se sa nekim stvarima ne bi trebalo šaliti.

Jedan od gostiju je rekao “Pustite Adriana Newey (inženjer Red Bulla) da se trese“, na šta je Lobato odlučio da doda.

“Neka se trese Michael Schumacher. Ah, pa ne Michael, on ne može da se trese“, rekao je Lobato, a onda je krenula lavina uvreda na društvenim mrežama.

Ova neumjesna šala je naišla na osudu javnosti, pa je novinar morao da se izvini u snimku.

“Napravio sam grešku, ali nisam imao lošu namjeru. Bila je to loša ekspresija sa moje strane. Nisam se dobro izrazio. Nisam želio da ismijavam Michaela Schumachera. Štaviše, mislim da svi koji me znaju i znaju kakva sam osoba savršeno dobro znaju da nikada ne bih napravio takvu šalu. Bilo je to nespretno. Jedina stvar koju mogu da uradim, što je ključno, da se izvinim ako sam nekog uvrijedio tom izjavom jučer. Stvarno to mislim. Nisam htio da kažem to zbog smijeha ili da se na neki način šalim o Michaelu kojem se divim i za kog mislim da nije imao sreće“, rekao je, između ostalog, Lobato.

“Ovog tipa treba suspendovati. Kako nekom može uopšte da pomisli da se podsmijava stanju Schumachera?“, bio je samo jedan od mnogih komentara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!