Zekić: Moram reći da sam tužan. Želimo dobiti ljubav navijača, a to možemo ako budemo igrali kao u prve tri utakmice

Nogomet 31. jul 202422:32 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u revanš susretu drugog pretkola Konferencijske lige od Spartaka iz Trnave rezultatom 3:0. Bordo tim je doživio uvjerljiv poraz i kaznio sve promašaje Sarajeva.

Trener Bordo tima Zoran Zekić bio je vidno razočaran nakon susreta.

“Moram reći da sam tužan. Osjećam se naivno nakon utakmice u Sarajevu gdje smo trebali dobiti 2-3 razlike. Danas smo primili naivno tri gola. Raspali smo se, ali meni najviše smeta da nije bilo energije. Nismo napadali njihovu zadnju liniju. Da li su dečki umorni, ili nisu nešto shvatili to ćemo vidjeti. Imali smo dvije prilike preko Jovića, nismo zabili. Spartak jeste i to ih je podiglo. Hvala navijačima koji su prešli ovoliki put u ovom velikom broju. Nadam se da ih nismo razočarali. Za tri dana počinje prvenstvo. Treba se resetirati. Vidjeti šta nije valjalo.”, rekao je Zekić, a potom istakao šta to nije valjalo:

“Nismo igrali na način koji nas je krasio ove tri utakmice. Bili smo mlaki, ostavljali smo previše prostora. Spartak je danas pobijedio rutinski. Zabili su gol iz prve šanse, nakon toga su proigrali. Nismo se snašli i to mi se ne sviđa. Nema odustajanja”.

Poslao je i poruku navijačima.

“Mogu poslati poruku navijačima i još jednom ih se zahvaliti. U Sarajevu sam doživio toliko ljubavi tokom mjesec dana. Želim to i dalje, a to će jedino biti moguće ako budemo igrali protiv Aktobea i prvu utakmicu protiv Spartaka. Moram pronaći 10-15 ljudi koji će ginuti za grb Sarajeva”, rekao je Zekić.

Bordo tim će na startu šampionata igrati na stadionu Asim Ferhatović – Hase u nedjelju, a za protivnika će imati ekipu Slobode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!