Zekić najavio: Biće još dolazaka, ali i odlazaka sa Koševa

Nogomet 08. jul 202421:02 0 komentara
Foto: FK Sarajevo

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Zoran Zekić, rezimirao je skoro mjesec dana priprema Bordo tima i najavio meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Aktobea.

Skoro mjesec dana Zekić priprema Bordo tim za evropski okršaj, što će ujedno biti i njegov debi u službenim mečevima na klupi.

“Skoro mjesec dana, meni fali sedam dana do tog mjeseca. Zadovoljan sam angažmanom. Nemamo baš puno vremena, u ovakvom stanju kakvom jesmo, idemo bez ikakvog alibija i pronaći najbolje za ovu utakmicu”

Jake provjere u Sloveniji, da li ste kompletirali prvih 11?

“Uspio sam formirati neke ideje u svojoj glavi, ali vidio sam da imamo i dosta problema. Teške su noge i glave. Vidio sam dobrih stvari, ali dosta lošijih. Nadam se da ćemo sve ispraviti i biti na nivou i odigrati karakternu i hrabru utakmicu u Aktobeu”

Povrede Mustafića i Buljubašića?

“Odradili su tek nekoliko treninga s nama. Neće ni Buljubašić, ni Mustafić biti spreman, ali ni Renan. To su nekakve žrtve ovog napornog rada. Nadam se da će momci koji su na dispoziciji, nadam se da će ih dostojno zamijeniti”.

Da li je Bordo tim završio sa prijelaznim rokom?

“To je živi proces. Nije to završeno ni u jednom smjeru. Biće još odlazaka i dolazaka. Ima nas povelik broj, moramo smanjiti. Moramo u dogledno vrijeme usključiti i mlade igrače iz akademije, koji to zasluže kvalitetom”

Najavio je Zekić i meč u Kazahstanu.

“Idemo odigrati kao da je Kup utakmica. Želimo se pokazati hrabri, karakterni i da se nadamo najboljem”

Sarajevo gostuje Aktobeu u četvrtak 11. jula od 17 sati.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!