Zekić najavio meč sa Veležom, pa otkrio u čemu su Borac i Zrinjski ispred Sarajeva

Nogomet 17. okt 202414:34 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

FK Sarajevo narednog vikenda igra veliki derbi bh. nogometa u kojem će ugostiti ekipu Veleža.

Pred ovaj meč medijima se obratio trener Bordo tima Zoran Zekić.

“Ima dosta detalja sa kojima smo zadovoljni. Poljuljao nas je onaj gol protiv Posušja, ima nekih detalja na koje ne možemo utjecati. Želio bih da budemo još protočniji, kompaktniji, stabilniji u zadnjoj liniji. Rekao sam par puta, prva odbrambena linija su napadači. Kada pogledamo sve detalje, pucanje je od prve linije, moramo na tim detaljima poraditi, kazao je Zekić, a prenosi Sport 1.

Osvrnuo se i na susret protvi Rođenih.

“Uvijek tražim pozitivu. Nažalost, na neke stvari se ne može utjecati, izražavam sućut svim koji su stradali u Jabalanici. Velež ima pet-šest bodova manje od zasluženog. Jako su poletna ekipa, sa jednom od boljih tranzicija u ligi. Ima dosta automatizama koje su naslijedili još od trenera Klafurića. Jako opasna utakmica, ako se ne shvati na pravi način. Nakon toga imamo gust raspored, neće biti pnuo vremena za treniranje”, najavio je hrvatski stručnjak.

Borac i Zrinjski rijetko gube bodove u domaćem prvenstvu.

“Zasad ne kiksaju, vidi se stabilnost. Navikli su na neke stvari. Htjeli ili ne, roster nam se dosta promijenio. Dosta igrača je otišlo i došlo. U tim detaljima su Borac i Zrinjski u prednosti nad nama. Bitno je biti stabilan, ne prosipati bodove gdje ne bismo smjeli.”, zaključio je Zekić.

Meč između Sarajeva i Veleža igra se u subotu od 20 sati i 45 minuta na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!