Zekić pred Aktobe: Volio bih da smo favoriti, ali nismo. Očekujem da budemo još hrabriji i pametniji

Nogomet 17. jul 202413:20 0 komentara
Foto: N1

Fudbaleri Sarajeva sutra će na koševu odigrati revanš prvog pretkola Konferencijske lige protiv kazakhstanskog Aktobea, a tim Zorana Zekića od prije sedam dana na Koševo donosi minimalnu prednost.

Iako Bordo tim ima prednost, trener ovog tima svjestan je kako još ništa nije gotovo.

“Znate svi šta nam slijedi. Nakon prvog poluvremena u Kazahstanu, sutra uzvrat. Renan je sada već sa nama koji dan, vidjet ćemo koliko će biti na raspolaganju, Buljubašić i Mustafić još nisu. Na kvalitetnoj smo razini, pokazali smo sve naše probleme momcima, ali i dobre stvari iz prve utakmice. Očekujem da budemo još pametniji i hrabriji te kvalitetniji u pasu. Želio bih reći svima da sutra igrači trebaju sa velikom vjerom i nošeni našim navijačima, ali da nas navijači nose na jedan pametan način, jer ne smijemo podcijeniti Aktobe, to je već formirana ekipa. Čeka nas dosta teška utakmica. Dosta toga od vas zavisi. Gledam ovu bogatu historiju Sarajeva i vidim da je bilo dosta evropskih utakmica, sa više ili manje uspjeha”, rekao je Zekić.

Svjestan je kako Sarajevo nije favorit u ovom susretu i pored prednosti.

“Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo. Šta bi bilo da smo izgubili? Ne smije nas ovaj rezultat nimalo zaplašiti. Često se dešava da obrnuta psihologija utječe na stvari. Aktobe će biti sa puno manje pritiska nego u prvoj utakmici. Vjerovatno su nas analizirati i vidjeli da još imamo dosta problema. Ne bi bilo ni normalno da poslije ovako malo vremena to funkcioniše na razini na kojoj bih želio.”, rekao je hrvatski stručnjak.

Foto: N1

Zadovoljan je fizičkom spremom svoje ekipe.

“Nisam ni sumnjao što se tiče fizičke spreme, iako nam fali brzine u nekim segmentima. Malo mi se nije sviđao ni kriterij sudije, dobili smo puno žutih kartona. Kada dođe utakmice, zaboraviš na sve detalje. Neke stvari možda previše potenciram, ali takva nam je sudbina i situacija. Ako čovjek stalno traži probleme, onda oni dolaze i brže nego što se nadaš”, istakao je Zekić-

Kaže da je teren u Kazakhstanu bio veoma loš.

“Moram reći da nam je to išlo u prilog. Koševo je puno bolji i veći teren. Dužni smo to analizirati i predočiti igračima, te odigrati utakmicu puno bolju nego u Kazahstanu”, ističe trener Bordo tima.

Dodaje kako je svjestan pritiska na Koševu, ali da nije zabrinut.

“Pritisak je sastavni dio fudbala. I gore je bila odlična atmosfera. Nas ima dosta novih, ali pri samom potpisu za Sarajevo, trebaš se raspitati u kakvu sredinu dolaziš. Ili želiš igrati nogomet na visokoj razini, ili negdje za puno manje para. Mene adrenalin taj vodi kroz život. Nadam se da će moji igrači to isto tako shvatiti. Sutra će biti velika podrška, ali će, naravno, u nekom trenutku tražiti i nešto za šta mi u ovom trenutku i nismo sposobni”, zaključio je Zekić.

Meč između Sarajeva i Aktobea igre se u četvrtak od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!