Željezničar nakon preokreta slomio ekipu Veleža, majstorija Boljevića za trijumf plavih

Nogomet 10. aug 202422:51 0 komentara
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara upisali su prvi trijumf u novoj sezoni Premijer lige. Slavio je tim Denisa Ćorića u drugom kolu protiv Veleža u velikom derbiju na stadionu Rođeni i to nakon preokreta rezultatom 2:1.

Nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekalo se sve do 21. minute susreta. Lopta je nakon gužve stigla do Hiroša koji je šutirao sa pet metara, ali je Osman Hadžikić odbranio njegov udarac.

Dvije minute kasnije ponovno je prijetio Hiroš. Ovoga puta sa ruba kaznenog prostora, ali Hadžikić je još jednom odbranio.

U 30. minuti prijetio je i Cvetanovski iz voleja sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola Veleža.

Tri minute kasnije prva prilika na susretu za Velež. Šutirao je Lauš sa nekih 30 metara, ali siguran je bio Muftić.

U 36. minuti prijetio je protivniku i Al Jaber. Saudijac je šutirao nakon pasa Boljevića, ali Hadžikić još jednom brani.

Željezničar je imao više od igre u prvom dijelu. Nakon kornera lopta dolazi do Boljevića koji u 42. minuti šutira sa ruba ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila na prečki.

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Brojna uzbuđenja u drugom dijelu

Nakom svega devet minuta drugog dijela Velež stiže do prednosti. Oreč uputio sjajan centaršut, a Mihael Mlinarić glavom matirao protivničkog golmana.

Prijetio je Tino Blaž Lauš u 64. minuti sa nekih desetak metara, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola.

Željezničar je bolju igru krunisao u 73. minuti. Nakon akcije koju je započeo Boljević, Stipo Marković u sredini pronalazi novajliju Odinaku i matira protivničkog golmana.

Isti fudbaler mogao je i do drugog gola samo tri minute kasnije. Ponovno je Stipo Marković odigrao za Nigerijca, ali je ovoga puta Savić izblokirao njegov udarac.

Velež je do novog vodstva mogao u 84. minuti susreta. Prošla je lopta Mlinarića za Mujana koji neometan šutira glavom sa svega par metara, ali loptu šalje preko gola Vedada Muftića.

Kazna je uslijedila već u narednom napadu. Aleksandar Boljević je primio loptu, driblingom “slomio” protivnika i matirao nemoćnog Osmana Hadžikića.

Velež je mogao do novog poravnanja u samom finišu. Lopta je stigla do Mlinarića, ali Muftić refleksno intervenisao da bi Galić nakon toga izbacio sa gol linije.

Dok kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Željezničar tako stigao do prvog trijumfa u sezoni. Veležu je ovo bio prvi meč i sezonu je startao porazom.

Postave:

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!