Željezničar predstavio dresove za narednu sezonu

Nogomet 01. aug 202412:44 0 komentara
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Fudbalski klub Željezničar na zvaničnim stranicama predstavio je dresove za predstojeću sezonu.

Predstavljena je domaća i gostujuća garnitura, a tim sa Grbavice i u novoj sezoni će oblačiti italijanska kompanija Macron.

“I jedan i drugi dres, podrazumijevajući pritom i domaći i gostujući, za ovu sezonu su varijacija na istu temu. Noseći elementi dresa i jednog i drugog su pruga i štit odnosno u ovom slučaju množina tih elemenata pruge i štitovi. Simbolizam koji nose ovi elementi danas nam je važan kao rijetko kad u našoj historiji. Vođen ovim osjećajem kao navijač pa onda i kao autor izabrao sam krenuti baš tim tračnicama uz želju da podsjetim i sebe i vas na potrebu da se vratimo na “plavi” kolosijek. Na plavom dresu je ova Željina mustra poprilično vidljiva onako na prvu, dok će se za pronalazak elementa štita na bijelom dresu oči morati malo napregnuti. Neka nas pruge sa naših dresova povedu u željenom smjeru i neka nas štitovi utisnuti u njih na tom putu čuvaju, uz jednu napomenu svima nama: “Tvoje bogatstvo nisu trofeji već ljudi čiji su šalovi plavi i bijeli”, kazao je autor dizajna dresa Haris Stambolić.

Dres je dostupan u veličinama od XXS do 4XL, a cijena dresa je 120,00 KM. Za aktivne članove Kluba cijena dresa iznosi 108,00 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!