Željezničar razbio GOŠK u drugom dijelu: Plavi igrali skoro cijelu utakmicu sa igračem više

Nogomet 16. sep 202419:53 0 komentara
Foto: Adem Ćatić/ ww.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara pobijedili su GOŠK 3:0 u Gabeli i tako stigli do četvrte pobjede u sezoni. Ovom utakmicom kompletirano je 6. kolo nacionalnog šampionata Bosne i Hercegovine.

Poslije samo osam minuta igre u Gabeli, domaći su ostali sa igračem manje na terenu. Marko Mandić srušio je Andriju Boljevića, a glavni arbitar Miloš Gigović pokazao je prvobitno žuti karton, a nakon šest minuta VAR provjere poništio je odluku i dodijelio igraču GOŠK-a crveni karton. Gigović je mišljenja kako je Mandić bio posljednji igrač odbrane i time je spriječio potencijalno pogodak Željezničara.

Kontorlisali su fudbaleri Denisa Ćorića igru u nastavku, u tri navrata je pokušao Boljević, ali je golman domaćih Vasilije Kolak bio siguran na golu GOŠK-a.

Trostruku izmjenu napravio je Ćorić od starta drugog poluvremena. Krpić, Hiroš i Al Jaber su dobili priliku.

Pokušao je Saudijac savladati protivničkog golmana na otvaranju drugog dijela, ali njegov pokušaj odlazi pored gola. Proigrao je u nastavku Al Jaber i Dangubića, ali njegov saigrač se nije najbolje snašao i još jedna prilika otišla je u nepovrat.

Tim sa Grbavice je pokušavao doći do pogotoka, ali napadi Željezničara su bili jalovi sve do 74. minute.

Akcija sarajevskog tima započela je požrtvovanošću Radovca, koji je ukrao jednu loptu na dvadesetak metara od gola GOŠKa. Zatim jke proslijedio do Cvetanovskog, a Makedonac je uputio centaršut u kazneni prostor GOŠK-a, Kolak je rukama izbacio loptu, ali na njegovu nesreću tačno na nogu Hiroša. Desetki Željezničara nakon toga nije bilo teško pogoditi mrežu domaćih.

Gol za 2:0 postigao je Sulejman Krpić u 86. minutu meča, a u sudijskoj nadoknadi konačnih 3:0 postavio je Hiroš drugim golom na meču, poslije asistencije Cvetnovskog.

Željezničar je sada drugi na tabeli sa 13 bodova, a GOŠK je posljednji bez bodova nakon šest mečeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!