Zvanično: Arsenal dobio veliko pojačanje, Calafiori novi igrač Topnika

Nogomet 29. jul 202420:43 0 komentara
REUTERS/Leon Kuegeler

Defanzivac italijanske nogometne reprezentacije Riccardo Calafiori (22) napustio je Bolognu i karijeru će nastaviti u redovima Arsenala, objavio je londonski premierligaš.

Klubovi nisu objavili detalje ugovora, no engleski mediji navode kako je Calafiori potpisao ugovor na pet godina, a njegovom bivšem klubu pripast će oko 45 miliona eura.

Bologna je ovim transferom napravila sjajan posao jer je 22-godišnjeg defanzivca dovela u ljeto 2023. iz Basela za četiri miliona eura, a godinu dana kasnije prodala ga je deset puta skuplje.

Calafiori je započeo svoju karijeru u omladinskoj akademiji Rome, međutim u prvoj ekipi nije dobio pravu priliku. Jednu sezonu je proveo na posudbi u Genoi, a potom je u augustu 2022. preselio u Basel. Nakon jedne “švicarske” sezone vratio se na “Čizmu”, a sada seli na “Otok”.

“Osjećaj je nevjerovatan, jedva čekam početi trenirati s timom. To je zapravo bio moj san od moje 12 ili 13 godine,” kazao je mladi Italijan iza kojeg je sjajan nastup na EURO-u 2024. u Njemačkoj.

“Bilo je iznimno teško privesti ovaj dogovor kraju. Identificirali smo Riccarda kao dio naše strategije potpisivanja ugovora s igračima koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati našu ekipu. Ima 22 godine, ali donosi kvalitetu i iskustvo,” kazao je sportski direktor Edu.

Calafiori je zadužio Arsenalov dres sa brojem 33.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!