Zvanično: Doku predstavljen na Etihadu

Nogomet 24. aug 202320:01 0 komentara
Facebook/Manchester City

Doskorašnji fudbaler Rennesa Jeremy Doku novo je pojačanje Manchester Citya. Građani su za usluge brzonogog Belgijanca platili obeštećenje od 55 miliona funti, a 21-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor sa engleskim klubom.

Doku je treće pojačanje Manchester Citya u aktuelnom prelaznom roku, pošto su tim koji vodi Pep Guardiola već tokom ljeta pojačali reprezentativci Hrvatske Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

Belgijanac igra na krilnim pozicijama, a član Rennesa je od 2020. godine. Francuski klub je tada platio 26 miliona eura Anderlechtu za usluge brzonogog fudbalera. On je odigrao 92 meča za tim koji je nedavno pojačao Nemanja Matić, uz učinak od 12 golova i 10 asistencija.

Guardioli su pojačanja bila neophodna jer su klub tokom ljeta napustili vezista Ilkay Gundogan, štoper Aymeric Laporte i krilni fudbaler Riyad Mahrez. Očekuje se da Doku najveći dio svoje minutaže provede uz desnu aut-liniju, upravo kao zamjena za Mahreza. Manchester City u narednom periodu neće moći da računa ni na Kevina de Bruynea, pošto se on povrijedio tokom pobjede nad Burnleyom u prvom kolu Premijer lige.

Doku je u 14 navrata igrao za nacionalni tim Belgije u seniorskoj konkurenciji i za reprezentaciju postigao dva pogotka. Potpisao je petogodišnji ugovor sa engleskim klubom i zadužio dres sa brojem 11.

Građani su uprkos kardovskim problemima na sredini terena zabilježili tri pobjede na startu sezone, uz Burnley, pred Manchester Cityem pali su i Sevilla u UEFA Superkupu, kao i Newcastle u drugom kolu prvenstva. Jedini poraz Guardiolini izabranici zabilježili su protiv Arsenala u okviru Community Shielda.

Manchester City u narednom kolu gostuje Sheffield Unitedu, taj susret na programu je u nedjelju od 15 časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!