Zvijezda Dortmunda lažirala godine? Chelsea i Newcastle odustali od transfera

Nogomet 13. jan 202316:45 0 komentara
INA FASSBENDER / AFP

Rukovodstva Chelseaja i Newcastlea odustala su od angažovanja fudbalera Borussije i njemačkog reprezentativca Youssufe Moukoka, jer navodno igrač kluba iz Dortmunda nema 18 godina, nego četiri više, prenose njemački i britanski mediji.

Njemački “Bild“ tvrdi da je prošle godine pronađena krštenica fudbalera, koji se zove Youssufa Mohamadu, a navodno je rođen 2000. godine.

Njemački mediji tvrde da ova krštenica pripada Moukoku, a tim povodom “Daily Mail“ je kontaktirao čelnike Fudbalskog saveza Njemačke (DFB), koji nisu željeli da komentarišu ove informacije.

Njemačka mlada zvijezda varala na godinama?

Mukoko se doselio u Njemačku 2014. godine, a rođen je u Kamerunu. On je sjajnim igrama ove sezone skrenuo pažnju velikih evropskih klubova, a nedavno je odbio da produži ugovor sa Borussijom, kojim bi zarađivao šest miliona eura po sezoni.

Moukoko ima ugovor sa Borusijom do kraja sezone, a za njega su zainteresovani Barcelona, Chelsea, Newcastle United.

“Bild“ ističe da će ovi klubovi odustati od angažovanja Moukoka, jer je navodno slagao za godine starosti. Njemački mediji podsjećaju da je 2017. u Hamburgu potvrđeno da je Moukoko rođen 20. novembra 2004. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!