Albert Batyrgaziev odbranio IBA Pro titulu prvaka svijeta

Ostali sportovi 18. okt 202419:06 0 komentara
Foto: Printscreen

Svjetska bokserska asocijacija, poslije privremenog suspendovanja boksa iz olimpijske porodice sportova, sve se dublje etablirala u profesionalni boks, pa su u novopokrenutoj seriji takmičenja, u “IBA noći šampiona” održanoj u ruskom gradu Ufi, organizovali nekoliko borbi, gdje je u meču večeri u lakoj kategoriji (do 60 kg), olimpijski pobjednik iz Tokija (2021) savladao tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Filipinca Alberta Pagara.

Bila je ovo prva odbrana IBA Pro svjetske titule Batyrgazieva (12-0), i 12. pobjeda u profi ringu, zabilježena protiv veoma iskusnog Filipinca, koji je doputovao u Ufu sa profi skorom: 35-1.

Rus je IBA Pro titulu osvojio u decembru prošle godiine, pobjedom nad Kubancem Lazarom Alvarezom.

U sunaslovnoj borbi večeri, Rus Muslim Gadžimagomedov (5-0, 3 KO), rodom iz Dagestana, dvostruki amaterski prvak svijeta i osvajač zlatne medalje na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u Beogradu – u teškoj kategoriji (do 92 kg), prvi put je branio i uspješno sačuvao tron WBA šampiona bridžer kategorije (do 101,615 kg). Gadžimagomedov je savladao na poene u 12 rundi Nijemca Leona Harta (22-6-1, 13 KO).

Gadžimagomedov je WBA tron u bridžer kategoriji osvojio sredinom ove godine pobjedom nokautom u četvrtoj rundi nad Kinezom Džaoksin Džangom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!