Apokaliptični prizori: Uragan Milton uništio kultni stadion vrijedan preko 300 miliona dolara (FOTO/VIDEO)

Ostali sportovi 11. okt 202409:44 0 komentara
Foto: REUTERS/Marco Bello

Stadion Tampa Bay Reysa poznat kao Tropicana Field ostao je bez krova tokom naleta uragana Milton koji je u noći između srijede i četvrtka pogodio Floridu.

Nakon što je najgori dio oluje prošao a vrijeme počelo da se smiruje, uslijedile su i prve fotografije koje svjedoče o razornoj moći vjetra.

Na fotografijama sa lica mjesta vidi se da je krov stadiona otvorenog 1990. godine u potpunosti srušen, dok su žrtve izbjegnute pukom srećom.

Ova zgrada je trebalo da posluži kao bazni centar za prvopozivce koji je trebalo da dođu na lice mjesta kako bi pomogli u saniranju posljedica i spašavanju onih koji nisu imali sreće da se na vrijeme sklone.

O snazi vjetra koji je pogodio ovu oblast govori i to da je krov Tropicana fielda bio napravljen tako da može da izdrži brzinu vjetra od 185 kilometara na sat.

Da krov ovog zdanja nije imao ni teoretsku šansu da izdrži pokazuje i podatak da je, u trenutku kada je udario u Tampa Bay, vjetar uragana Milton puhao brzinom između 200 i 250 kilometara na sat.

U trenutku izgradnje 1990. godine stadion je koštao 130 miliona dolara, što pretvoreno u današnju vrijednost dolara znači 300 miliona.

Fotografije sa lica mjesta možete da pogledate ispod:

Foto: REUTERS/Octavio Jones
REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Marco Bello
Maxar Technologies/Handout via REUTERS
Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!