Branilac olimpijske titule završio u bolnici: Doći ću u Pariz, pustit ću svoju dušu do posljednjeg skoka

Ostali sportovi 05. aug 202409:05 0 komentara
Foto; Pool via REUTERS/Nir Elias

Branilac titule olimpijskog šampiona u skoku uvis, Italijan Gianmarco Tamberi (32) završio je u bolnici, pretpostavlja se zbog problema sa kamenom u bubregu.

Tamberi je pre tri godine u Tokiju, podelio zlatnu medalju Mutazom Essijem Barshimom iz Katara, inače njegovim velikim prijateljem.

Italijan je sa velikim ambicijama čekao nastup u Parizu, ali je u nedjelju na društvenim mrežama objavio fotografiju iz bolničkog kreveta.

“Nevjerovatno… To ne može da bude istina. Osjetio sam probadajući bol u boku. Hitna pomoć, CT, ultrazvuk, krvna slika. Vjerovatno kamen u bubregu. A sada, tri dana prije događaja za koji sam žrtvovao sve, ležim u krevetu, bespomoćan, sa temperaturom od 38,8 stepeni”, napisao je Tamberi.

Talijan je još uvijek u svojoj domovini i odgodio je let za Pariz.

“Trebalo je da započnem svoje putovanje ka ovom velikom snu, ali umjesto toga mi je savjetovano da odložim polazak u nadi da će se uz malo odmora ova noćna mora završiti. Samo jedno je sigurno, ne znam kako ću stići tamo, ali bit ću tamo, pustit ću svoju dušu do posljednjeg skoka, bez obzira na stanje”, istaknuo je.

Kvalifikacije za takmičenje skoka u vis je u srijedu, dok je finale na rasporedu u nedjelju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!