Feller najbolji u veleslalomu u Schladmingu, odlični nastupi Slovenca i Hrvata

Ostali sportovi 23. jan 202419:40 0 komentara
REUTERS/Leonhard Foeger

Austrijanac Manuel Feller opravdao je ulogu favorita na veleslalomu u Schladmingu koji se vozio u okviru Svjetskog kupa u skijanju. Drugi je bio Švajcarac Loic Meilard, a treći Henrik Krstoffersen.

Odlične rezultate zabilježili su dvojica skijaša iz regiona. Žan Kranjec je bio četvrti sa 30 stotinki slabijim vremenom u odnosu na Fellera, dok je Filip Zubčić završio na petoj poziciji sa 39 stotinki zaostatka. Vodeći u svjetskom šampionatu Marko Odermatt je bio tek 11. i skoro sekund je imao lošije vrijeme u odnosu na pobjednika.

Feller je stazu odvezao za minut, pet sekundi i jednu stotinku, Mellard je zaostajao deset stotinki, a Kristoffersen 19. Osim pomenutih skijaša u najboljih deset su bili Steen Olsen, Schmid, Favrot, Della Vite i Haaser.

Inače Manuel Feller je ovom pobjedom skočio na treće mjesto u generalnom plasmanu. U njemu je neprikosnoven Marko Odermatt koji ima 1180 poena i uvećao je svoje vodstvo u odnosu na Cypriena Sarazzina iz Francuske koji se nije takmičio u Schladmingu. Treći je Manuel Feller sa 534 poena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!