Francuska ministrica sporta zaplivala u Seni da pokaže da je sigurno (VIDEO)

Ostali sportovi 14. jul 202410:00 0 komentara
Foto: Printscreen, X, Visegrád 2

Čim su počele da se pojavljuju najave da bi plivanje na otvorenim vodama i dio takmičenja u trijatlonu tokom Olimpijskih igara u Parizu mogli da budu održani u Seni, počele su i priče o čistoći vode u rijeci.

Poslednjih sedmica obavljena su i brojna testiranja vode iz Sene i sva su listom pokazala da kvalitet nije zadovoljavajći kada su u pitanju higijenski uslovi za plivanje. Glavni razlog su učestale padavine u Parizu.

Nakon nekoliko suhih dana, opao je i nivo neželjenih čestica u rijeci a kako prognoze najavljuju vrijeme bez padavina organizatori se nadaju da će sve biti u redu i tokom Igara kada je u pitanju kvalitet vode.

Ministarka sporta Francuske Amelie Oudea-Castera , koja sve vrijeme ponavlja da je Sena čista i da u njoj može da se pliva, te da je to simbol i baština Pariza jer se u Seni plivalo i na Igrama 1900. godine, u subotu je otišla i korak dalje.

Ne, nije pila vodu iz rijeke, ali je zato zaplivala u Seni. Gradonačelnica Ani Hidalgo obećala je da će i ona učiniti isto.

„Sva mjerenja u posljednjih 12 dana pokazala su da je rijeka pogodna za kupanje“, izjavio je i Pierre Rabadan predstavnik vlasti Pariza.

On je dodao i da se organizatori ne plaše otkazivanja takmičenja, ali da postoji mogućnost da dođe do određenih prilagođavanja.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!